6 Mayıs 2011 Cuma

MİDYE ÇORBASI TARİFİ



Malzemeler




1 KG KABUKLU MİDYE
4 ÇORBA KAŞIĞI ZETİNYAĞI
(KOMİLİ RİVİERA)
YARIM SU BARDAĞI BEYAZ ŞARAP
YARIM SU BARDAĞI KREMA
1 YUMURTA SARISI
1 SOĞAN, İNCE KIYILMIŞ
1/2 DİŞ SARMISAK
1 LİMONUN SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER,




YAPILIŞI
Köri midyeleri temizleyin ve birkaç kez musluk altında yıkayın. Kıyılmış soğanı, zeytinyağında sarartın ve üzerlerine beyaz şarabı dökün.Karışıma, midyeleri ve bir bardak sıcak suyu katın. Midyele­rin kabukları aralanana dek pişirin. Sonra süzüp çıkarın ve su­yunu muhafaza edin ve midyelerin içlerini ayırın. Pişirme suyunu kaynama noktasına getirin. Sonra içine limon suyu, tuz, karabiber, bir tutam köri, maydonoz, sarımsak ka­tın ve hafif ateşte 8 dakika pişirin.
Yumurta sarısını krema ile çırpın ve karışıma ekleyin. Ardın­dan içine ayıklanmış midyeleri de koyun. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar